Press release

16 Feb

Image

Nakon dva mjeseca snimanja i mjesec dana montaže i post-produkcije prvi dugometražni film mladog reditelja Kenana Musića doživjet će veliku premijeru. Oragnizaciju premijere preuzela je OBALA ART CENTAR sa svojim ogrankom OPERACIJA KINO. Oficijelna premijera biće priređena za 230 zvanica iz kulturnog, javnog i duštvenog života grada Sarajeva kao i za porodicu i prijatelje Kenana Musića i njegove ekipe. Premijera filma počinje u 20h u sarajevskom Meeting pointu. Nakon projekcije filma publici će biti predstavljena i ekipa filma nakon čega će biti uručene zahvalnice prijateljima filma.

Nakon oficijelne premijere 21.2. film će biti prikazan i 22. i 23.februara u kinu Meeting point. Druga noć prikazivanja je rezervisana za sve pedagoge i direktore sarajevskih škola, a treća noć je ispunjena rezervacijama karata koje su se odvijale preko oficijelnog e-maila filma. Nakon sarajevske premijere film će se premijerno predstaviti i u Novom Pazaru i Zenici. Sredinom mjeseca marta pocet ce kino disttribucija filma po bh.gradovima ali i regionu.

Scenario i režiju za film potpisuje najmlađi bh.reditelj Kenan Musić. Producent i scenograf filma je Edin Ličina, a glavnu ulogu tumači Filipinac Albert Michael Ramirez. Montažu filma potpisuje Admir Šljivnjak. Kompozitor muzike je Munir Mešanović a ton snimatelj Osman Abdelmukaram. Dizajner zvuka je Eldin Bihorac. Među glumcima našli su se i afirmisani glumci Lana Stanišić, Nela Đenisijević, Adnan Novo, Muhamed Dupovac..

Budžet filma je pedeset (50) hiljada KM. Pokrovitelji filma su : Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS, Grad Sarajevo, Gimnazija Dobrinja, TVSA, Zenica24sata.com, Toyota, Obala Art Centar, Operacija kino, Radio Zenit i drugi..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: